Senaste inläggen

Av Olivia - 20 april 2014 16:30

Oj asså! Måste verkligen berätta förra kvällen/ natten.. Som ni kanske vet så var jag och två kompisar i Uppsala och såg Spiderman 2 igår. Först och främst så var det en skitbra film! Rekommenderas. Lite väl lång men det är ingen stor grej.

 
Sen efter filmen så gick vi mot tåget genom Uppsala. Det var läbbigt med alla "fyllon" men vi hade en plan om något skulle hända. 
Väl vid stationen märker vi att SL inte skulle komma.. Så vi är tvungna att titta efter en buss. 
Freja och Thea är lite busiga och bestämmer sig att springa upp för rulltrapporna som går nedåt, det går jättebra men jag tar trapporna istället. Väl uppe möter vi några fyllon som börjar snacka med oss så vi får "springa" iväg och titta efter busstider. Vi har tur, det går en buss om 10 min. Så vi ställer oss och väntar, tillslut ser vi bussen på andra sidan vägen och den ska bara ta sin runda runt några andra hus innan den kommer till oss. Så vi väntar, efter 20 min inser vi att den inte kommer att komma. Under tiden som vi har väntat så hinner någon från typ England eller så komma och fråga om vi har cigaretter. Vi bah: nej vi röker inte. Borde han inte förstå att 13-14 åringar inte brukar röka?
 
Så det slutar med att pappa får komma och hämte oss klockan 12 på natten.. Taaack!
 

 

Av Olivia - 20 april 2014 14:31






Jag hade tänkt visa er ett recept av ett av mina favoritbröd som både är nyttigt och riktigt gott. Man kan äta det när man vill och det behövs inget pålägg, själva brödet har så mycket smak i sig.


Detta behöver du:

Bunke
Krydd & dl-mått
Form
Slickepott

Margarin
Ströbröd

1 nypa salt
1/2 dl Vetegroddar
3 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
4 dl fil (ta mer om smeten blir för tjock)
1 dl lingon/lingonsylt (jag brukar ta ca 1.5 dl lingonsylt)
1/2 dl sirap


1. Sätt ungen på 200 grader+ sätt ner själva plattorna/ gallren eller vad det ny är till den nedre delen i ugnen.

2. Torka av alla ytor där du ska baka.

3. Ta fram allting du behöver.

4. Smörj formen och häll ströbröd i den. Jag brukar ta en papper med margarin och dra runt den i formen över diskbänkern. Sen häller jag i ströbrödet och lutar formen åt olik håll fr att sprida det. Det är viktigt att ha mycket margarin och ströbröd så att man får ut brödet sen.

5. Blanda alla torra ingredienser väl i bunken. ( Salt, vetegroddar, havregryn, bikarbonat, vetemjöl)

5. Blanda in filmjölken, lingonen och sirap. Jag brukar ta lite extra lingon. Om men känner att det enda bara blir en tjock deg som inte går att blanda tappar du i lite mer filmjölk. Blanda med händerna.

6. Ta hjälp av slickepotten och ta ner allt i formen. Försök att göra en så slät och jämt yta som möjligt utan att råka blanda i ströbrödet.

7. Sätt in brödet i ugnen i 55 min.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards